Baharatlı ve Kuruyemişli Peynir Topları

Lor peynirinin en aromatik halini tatmak için zahter, pul biber, çörek otu gibi baharatlarla lezzetlenen bu tarifi deneyebilirsiniz.

Paylaş:

Baharatlı ve Kuruyemişli Peynir Topları

5 Adet


250 gr tam yağlı, yumuşak tulum peyniri

Yarım su bardağı (100 ml) Kırlangıç Sızma Zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 dal taze kekik, kıyılmış

2 tatlı kaşığı çörek otu

2 tatlı kaşığı zahter

2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz

1 adet ceviz içi, ufak doğranmış

6-7 adet turna yemişi, ufak doğranmış


Pul biber ile taze kekiği ve turna yemişi ile cevizi iki ayrı ufak ve düz tabakta karıştırın. Çörek otu, zahter ve kıyılmış maydanozu da ayrı ayrı ufak ve düz tabaklara yayın. 

Tam yağlı yumuşak tulum peynirini 50 gr’lık 5 eşit parçaya bölüp avucunuzda yuvarlayın. Her bir topu hazırlamış olduğunuz kaplama malzemelerinin olduğu tabaklara koyun. Topları iyice baharatlara ve kuruyemişlere bulanacak şekilde tabakta yuvarlayın.


Hafif çukur olan iki ayrı küçük servis tabağına 50 ml Kırlangıç Sızma Zeytinyağı koyup topları zeytinyağının içine yerleştirin. 


Arzuya göre ekmek, grisini veya simit eşliğinde servis edin. 

Yemek Tarifleri


Tüm Hakları Saklıdır. 2021 Kırlangıç

İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.