Patlıcanlı Kıymalı Pide

Patlıcan ve zeytinyağı ile hafifleyen kıymalı pide artık mutfağınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelecek.

Paylaş:

Patlıcanlı Kıymalı Pide

8 Adet


Hamur için:

2 su bardağı (300 gr) un

1 tatlı kaşığı dolusu (7 gr) maya

4 yemek kaşığı (40 ml) Kırlangıç Riviera Zeytinyağı

¾ su bardağı (150 ml) soğuk su

2 yemek kaşığı (20 ml) ılık su

Toz şeker

Tuz


İç harcı için:

1 küçük kemer patlıcan (100 gr), ufak küp doğranmış

5 yemek kaşığı (50 ml) Kırlangıç Riviera Zeytinyağı

200 gr kuzu kıyma

1 küçük soğan, ufak küp doğranmış

1 küçük domates, ufak küp doğranmış

Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber 

2 dal maydanoz, kıyılmış


Mayayı 20 ml ılık su ve bir çay kaşığı şeker ile bir kasede karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu bir yoğurma kabına alıp yarım tatlı kaşığı tuz ile karıştırın. 30 ml Kırlangıç Riviera Zeytinyağı’nı ilave edip ilk önce mayalı suyu daha sonra soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Homojen bir hamur elde ettiğinizde hamuru yağlanmış kabın içerisine koyup üzerini streç filmle kapatarak 30 dakika mayalanmaya bırakın.


İç harcı için; 30 ml Kırlangıç Riviera Zeytinyağı’nı geniş ve yapışmaz tabanlı bir tavada ısıtın. Patlıcanları ekleyip yüksek ateşte karıştırarak pişirin. Patlıcanları bir tabağa alıp 20 ml Kırlangıç Riviera Zeytinyağı’nı tavaya ekleyin. Yağı ısıtıp kıymayı ilave edin. Çiğliği gidene kadar karıştırarak kıymayı pişirin. Soğanı ilave edip birkaç dakika beraberce kavurun. Patlıcanı da tavaya alıp doğranmış domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ile tatlandırın. Orta ateşte aralıklı olarak karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ılımaya bırakın.


Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp merdane ile oval olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun ince olmasına dikkat edin. Hamurun kenarlarında 1,5 parmak kadar boşluk bırakarak patlıcanlı ve kıymalı harcı hamurun ortasına yayın. Kenarları katlayıp elinizle bastırarak yapıştırın. Fırın kağıdı serili tepsiye pidelerinizi aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 220°C fırının tabana yakın kısmında pidelerinizi 8-10 dakika pişirin (her seferde 4 pide olacak şekilde pideleri 2 seferde pişirin). Fırından çıkarıp bir fırça ile kalan 10 ml Kırlangıç Riviera Zeytinyağı’nı pidelerin kenarlarına sürün. Arzuya göre üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek hemen servis edin.

Yemek Tarifleri


Tüm Hakları Saklıdır. 2021 Kırlangıç

İnternet sitemizde kullanılan çerezler hakkında detaylı bilgilere Çerez Politikası'ndan ulaşabilirsiniz.